Sisteme solare de producere apa calda menajera

 

Ce reprezinta un panou solar pentru producere apa calda menajera?

 

Sunt instalatii ce permit folosirea energiei solare in incalzirea apei care ulterior o putem folosi la uzul caznic.


 

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

 

Domeniul de utilizare.


panourile solare folosite pentru a produce apa calda menajera necesara unei locuinte, cu ajutorul energiei solare. Utilizand un panou solar reducem facturile destinate pentru apa calda menajera.


(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

 

Tipuri de panouri pentru producere apa calda menajera


Panouri Solare Presurizate


Integrate

Cu Preincalzire

Separate

Panouri Solare Nepresurizate


Panouri Solare Plane


(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

 

Partile componente intalnite in panourile solare .


Tuburi colectoare


Panoul solar este considerat a fi principala componenta intr-un sistem de producere apa calda, iar in functie de tipul din care face parte are o anumita structura, din aceasta fac parte tuburile solare care in functie de tehnologia prin care sunt realizate sunt de mai multe feluri.

La ora actuala cele mai eficiente tuburi solare sunt cele care folosesc tehnologia heat pipe


 

 

 

click pentru detalii

Boiler


Folosite in panourile solare pentru producere de apa calda menajera au mai multe criterii de clasificare in functie de volumul de apa, materialul din care sunt realizate atat la interior cat si la exterior, izolatia pe care o au, numarul si materialul din care sunt realizate serpentinele in caz ca exista, deasemenea accesoriile cu care ar putea fi dotate cum ar fi rezistenta electrica, anod de magneziu si altele.


 

 

click pentru detalii

Suportul


Realizat din diferite materiale, care ii confera o rezistenta marita pentru ca trebuie sa sustina panoul solar si dupa caz si boilerul dar in acelasi timp trebuie sa aiba o greutate redusa.


 

 

click pentru detalii

Controler


Rolul acestora este acela de a realiza automatizarea panourilor solare de producere apa calda menajera.. Acestea au diferite functii si pot fi setate in diferite moduri prin care se controla functionarea sistemului.

 

click pentru detalii

Supapa de siguranta pentru suprapresiune


Asigura protectia impotriva depasirii presiunii maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

 

click pentru detalii

Supapa  de siguranta pentru supratemperatura


Sunt folosite pentru a asigura protectia la supratemperatura(fierbere), aceasta se monteaza in partea de sus a boilerului, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator


 

click pentru detalii

Rezistenta electrica


Comandate cu ajutorul controleruilui acestea au rolul de a incalzi apa din boiler in zilele cand tuburile colectoare nu aduc apa la temperatura dorita. Se monteaza in boiler si au diferite puteri electrice.

 

click pentru detalii

Anod de Magneziu


 

Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziunii

 

 

click pentru detalii

 

Pompa de Recirculare


Cu ajutorul pompei de recirculare se asigura circulatia in panoul solar si permite reglarea debitului acestuia, astfel se permite controlul presiunii si al temperaturilor din sistemul solar.

click pentru detalii

 

Vas de Expansiune


Reprezinta un element de siguranta in instalatiile solare de producere apa calda menajera. Intr-o instalatie presurizata volumul instalatiei este fix, variatia volumului datorita modificarii densitatii apei, o data cu incalzirea ei, este preluata de vasul de expansiune.


click pentru detalii

Statie Solara


Functia principala a Statiei Solare este de a transfera caldura de la panoul solar in boilerul instalatiei, acest proces se realizeaza cu ajutorul grupului de pompare integrat in statia solara.

click pentru detalii

 

Cum functioneaza?


Componenta principala este reprezentata de catre colector sau panou acesta fiind considerat inima sistemului, acesta este elementul absorbant care transforma energia razelor solare in energie termica si o cedeaza unui agent termic (apa, antigel). Cu ajutorul acestui agent termic, energia este preluata de la colector si este fie stocata, fie utilizata direct

 

Avantaje


Se reduc cheltuielile la facturile destinate produceri de apa calda menajera, panourile solare pot fi combinate cu orice sistem de incalzire, pot functiona chiar daca afara este innorat sau pe timp de iarna. Panourile folosesc o sursa de energie naturala, regenerabila si gratuita ceea ce reduce dependenta fata de combustibilii clasici. Nu prezinta cheltuieli ridicate de intretinere deoarece sistemele functioneaza fara mecanisme complicate, iar instalarea lor este usoara.

 

panouri fotovoltaice panouri solare centrale termice panouri fotovoltaice pret panouri solare fotovoltaice centrale termice electrice service centrale termice centrale termice pe peleti centrale electrice solar system cellule fotovoltaice boilere electrice invertor reparatii centrale termice

Autor:admin_us

Panouri solare nepresurizate

Paniuri solare presurizate cu preincalzire

Panouri solare presurizate separate

Alte Componente